Prolights setter Norsk Folkemuseum i nytt lys

I forbindelse med åpningen av Norsk Folkemuseums 125-årsjubileum, ble Gol stavkirke satt i nytt lys ved hjelp av Panorama-serien fra Prolights. Følgende lamper ble benyttet:


4 stk Prolights PANORAMAIPSPOT Spot

6 stk Prolights PANORAMAIPWBX Wash

4 stk Prolights PANORAMAIPAB Beam


Lysdesigner Gard Gitlestad gjorde en strålende jobb, og i kombinasjon med lydkulisse fra Tonik Ensemble (Anton Kaldal) ble det hele et spennende møte mellom gammelt og nytt.

Prosjektet var Gitlestads første møte med Panorama-serien, og det skulle vise seg å bli et positivt møte:


"Etter å ha brukt Panorama-serien en ukes tid utendørs i forblåst vær på Bygdøy er jeg imponert over lampenes evne til å håndtere ruskevær, snø, fukt og frost. Muligheten til å ta med bevegelige lamper utendørs, uten noen bekymringer angående fukt eller kondens, åpner for nye og spennende muligheter for midlertidig arkitektonisk belysning. På dette prosjektet lyssatte vi en stavkirke med kun 14 bevegelige lamper, noe som ellers ville krevd bråtevis med statiske armaturer, og følgelig tidkrevende og pirkete fokusering.


Alle tre Panorama-modellene har vist seg anvendelige, spesielt spotten. Spennet på zoomen gjør den egnet for alt fra framheving av små arkitektoniske detaljer til vask av hele fasader, og den kan produsere både mettede og mer subtile farger. Lampa viste seg sågar kapabel til å vaske en svartbeiset (!) fasade i en mettet, dyp blåfarge fra fargehjulet, noe som kunne vært krevende selv med en lysere flate.


Overraskende nok viste også beamen seg nyttig for arkitektonisk anvendelse; frostfilteret har så markant effekt at den nesten kan brukes som en slags form for spot med sterkt markert senter, noe som viste seg hendig for framheving av bygningsdetaljer og -former.


Washen er først og fremst enormt lyssterk, og har i likhet med spotten et anvendelig omfang på zoomen. Den ytre LED-ringen er en tiltalende effekt som er inspirerende å leke med både som dekor og strobeeffekt, men den er også lyssterk nok til å ha funksjoner ut over det rent dekorative.
 

Jeg ser fram til å følge den videre utviklingen av bevegelige lamper for bruk ute i den rå virkeligheten, og til å ta i bruk de kreative mulighetene det gir!"

Gard Gitlestad, lysdesigner

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.